Friday 31 July 2009

Είναι μια ώρα δύσκολη του απο-χωρισμού η ώρα

«Από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι τα μεσάνυχτα 33 δρομολόγια, με περισσότερους από 25.000 επιβάτες, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας έχουν προγραμματιστεί 19 δρομολόγια." από το skai.gr

Με την καταστροφική μανία του Νεοέλληνα να μεταρέπει σε καφρονήσια τα φυσικά διαμάντια του Αιγαίου κατα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, δεν ταυτίστηκα ποτέ.

25,000 επιβάτες σε μια μέρα.

Είναι ποτέ δυνατόν νησιά με ανύπαρκτες υποδομές και μηδενικές αστικές αναβαθμίσεις να φιλοξενήσουν τόσο κόσμο? Είναι ποτέ δυνατόν νησιά που αποτέλουν τουριστικό προορισμό ένα και μόνο μήνα το χρόνο να είναι σε ετοιμότητα? Ρητορικό το ερώτημα. Το χειμώνα δεν υπαρχει ψυχή που να μένει μόνιμα εκεί ώστε να υπάρξει πολιτκό κόστος, προκειμένου να πιεστεί η κυβερνητική αρχή και να βελτιώσει τις συνθήκες. Ταυτόχρονα περι φυσικού και γεωγραφικού πλεονεκτηματος ουτε λόγος. Ωστοσο το αποτελεσμα ποιο ειναι? Εκνευρισμός.

Εκνευρισμός για μια απαρχαιωμένη ναυτική γραμμή, πλοία που αν καθυστερήσουν μόνο 4 - 6 ώρες νιώθεις την απόλυτη ευτυχία του ταξιδιου μιας και αυτό εν τέλη θα πραγματοποιηθεί, τρύπιες φραπεδοξαπλώστρες - κυρίως με τον φραπέ του προηγούμενου διακοσμητικά βιδομένο μεσα στις ξεχυλομένες τρύπες, γόπες παντού, τζετ σκι και κρις κραφτ να δίνουν ενα περιπετειώδη τόνο στην κατα τα άλλα ήρεμη επίσκεψή σου στην παραλία, ουρές και τσαμπουκάδες στα μικρά ταβερνάκια, το μισό μενού να μην υφίσταται, ο φθόνος του σερβιτόρου ο οποιος σε βλέπει σαν άλλη μια ευκαιρία να εκτονώσει την αδικία που υφίσταται να σε σερβίρει, τραγικά συντηρημένα ξενοδοχεία, σε όλες τις συναλλαγές φαινόμενα αισχροκέρδιας, κοροιδίας και μαγκιάς κι όλα αυτά σε μια χώρα της οποίας οι κάτοικοι συμφωνούν οτι ειναι η ωραιότερη στον κόσμο.

Ξέρετε κάτι, ίσως και να είναι και ίσως να μην είναι μόνο οπως τα γράφω αλλά και έτσι όπως τα γράφω, το νόημα βρίσκεται στο οτι η Έλλαδα δεν έχει τουριστικό πλεονέκτημα. Μια χώρα με την παράπανο περιγραφή, εστώ και να υφισταται ως περιγράφη και να μην είναι απόλυτη εικόνα, κατά το μήνα που εχει τον ευνοικότερο καιρό και τους περισσότερους επισκέπτες, δεν είναι η καλύτερη.

Είναι αυτή που δεν βρίσκει πρόχειρο και χωρίς κόπο, τιποτ άλλο να εμπορευφθεί για να κονομήσει και σαν γνήσιος Βλάχος που σέβεται την κουλτούρα του, κανει την τρίχα τριχιά.

No comments:

Post a Comment